Varza rosie in stil nemtesc
Reteta culinara Varza rosie in stil nemtesc din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Varza rosie in stil nemtesc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Varza rosie in stil nemtesc
Am gasit aceasta reteta la Laura Laurentiu si lecturand-o mi-am dat seama ca e fix pe gustul meu si al familiei mele. Este prima data cand prepar varza rosie altfel decat salata sau murata, dar cu siguranta nu va fi ultima. Dar inainte de a va prezenta bunatate de reteta care pe mine m-a cucerit pe deplin, vreau sa va prezint noul meu ajutor in bucatarie si anume aparatul Salad Chef, care nu a sosit singur ci impreuna cu un cutit inoxidabil care taie de minune. Salad Chef-ul este un ajutor cu care toc zarzavaturile si nu numai, usor de manevrat si usor de curatat. Va dati seama, m-a ajutat sa toc varza rosie, care este o leguma destul de tare si nu numai atat, dar nu am mai facut nici mizerie pe masa si pe sub masa, deci nu a mai fost nevoie sa dau cu aspiratorul. La aceasta reteta am folosit trei ingrediente de baza: varza rosie, ceapa rosie si mere. Pe toate le-am tocat cu Salad Chef. Si mi-a placut mult ca s-au tocat toate uniform. Nu va mai povestesc multe despre acest minunat ajutor ci va las sa urmariti videoclipul de prezentare care va va convinge mai mult decat laudele mele: http://www.youtube.com/watch?v=fi9HT4pKwNU
Ingrediente Varza rosie in stil nemtesc
1 varza rosie, medie
2 cepe rosii
2 mere rosii, acrisoare
sare dupa gust
2 linguri grasime de pasare
3 linguri otet balsamic
1 lingura zahar
1 lingurita piper cu lamaie, macinate
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita chimion macinat
250 ml vin rosu
150 ml apa fierbinte
2 foi dafin