Vinete a la mozzarella

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Vinete a la mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Vinete a la mozzarella
Rețeta este o adaptare a celebrei rețete de vinete cu parmezan. Am folosit mozzarella si am sarit peste etapa de prajire a vinetelor in faina. Îmi doream o mâncare mai ușoară, în conformitate cu planul meu de dietă
1 vinete - 150 gr 1/2 ceapa mica 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml suc de roșii 100 gr mozzarella rasa 50 gr branza cremoasa President 1 lingura busuioc uscat tocat 1/2 lingurita oregano uscat piper negru sare Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Sărați feliile de vinete. Le lasam sa se inmoaie putin si la nevoie le stoarcem cu lichidul care o lasa. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc în ulei Cand ceapa devine sticloasa, se toarna bulionul peste ea. Asezonam sosul cu piper. Sarati. adauga busuiocul si oregano. Se toarnă o cană de apă peste sos și se fierbe. Vinetele se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tocmai le-am pulverizat puțin ulei. Când vinetele sunt pătrunse, puteți începe asamblarea preparatului. Intr-o tava ceramica am pus putin sos pe fund, apoi un strat de vinete. Am presarat crema de branza pentru a adauga din nou sosul si vinetele. Terminați cu sos și mozzarella rasă. Am dat vasul ceramic cu vinete si mozzarella gratinata la cuptorul incins la 280 de grade pentru 10 minute. Supravegheați gratinatul, datorită temperaturii ridicate vasul se poate arde ușor. Poftă bună !!!Ingrediente Vinete a la mozzarella
1 vanata - 150 gr
1/2 ceapa mica
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
100 ml suc rosiii
100 gr mozzarella razuita
50 gr branza cremoasa President
1 lingura busuioc uscat maruntit
1/2 lingurita oregano uscat
piper negru macinat
sare