Vinete a la mozzarella

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Vinete a la mozzarella

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete a la mozzarella

 

  Rețeta este o adaptare a celebrei rețete de vinete cu parmezan. Am folosit mozzarella si am sarit peste etapa de prajire a vinetelor in faina. Îmi doream o mâncare mai ușoară, în conformitate cu planul meu de dietă

1 vinete - 150 gr 1/2 ceapa mica 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml suc de roșii 100 gr mozzarella rasa 50 gr branza cremoasa President 1 lingura busuioc uscat tocat 1/2 lingurita oregano uscat piper negru sare Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Sărați feliile de vinete. Le lasam sa se inmoaie putin si la nevoie le stoarcem cu lichidul care o lasa. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc în ulei Cand ceapa devine sticloasa, se toarna bulionul peste ea. Asezonam sosul cu piper. Sarati. adauga busuiocul si oregano. Se toarnă o cană de apă peste sos și se fierbe. Vinetele se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tocmai le-am pulverizat puțin ulei. Când vinetele sunt pătrunse, puteți începe asamblarea preparatului. Intr-o tava ceramica am pus putin sos pe fund, apoi un strat de vinete. Am presarat crema de branza pentru a adauga din nou sosul si vinetele. Terminați cu sos și mozzarella rasă. Am dat vasul ceramic cu vinete si mozzarella gratinata la cuptorul incins la 280 de grade pentru 10 minute. Supravegheați gratinatul, datorită temperaturii ridicate vasul se poate arde ușor. Poftă bună !!!

Ingrediente Vinete a la mozzarella

1 vanata - 150 gr

1/2 ceapa mica

2 catei usturoi

2 linguri ulei masline

100 ml suc rosiii

100 gr mozzarella razuita

50 gr branza cremoasa President

1 lingura busuioc uscat maruntit

1/2 lingurita oregano uscat

piper negru macinat

sare

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa