Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

Reteta culinara Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

 

Mă pregătisem să fac vinete umplute cu ciupercuțe, dar m-am răzgândit și am preparat altă rețetă. Este un preparat de post care poate fi servit și lângă o porție de carne, ca garnitură. Un preparat aromatizat, economic și sănătos, care se face destul de repede și care merită efortul minim solicitat, pentru gustul său exotic și plăcut, iar asocierea cu mujdeiul de usturoi, făcut ca o maioneză, este savuroasă.

 

INGREDIENTE
1 vânătă proaspătă (300-350 grame) 2 linguri de ulei de măsline sare piper boia de ardei dulce amestec de ierburi italiene oregano Pentru mujdei: 4 căței de usturoi 2 linguri de ulei de floarea soarelui 3-4 picături de oțet sare Pentru servit: 2-4 felii de pâine prăjită 1 roșie codițe de ceapă verde

Vinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase de 1-1,5 cm.

Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de măsline, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburi italiene și oregano.

Se lasă feliile de vinete, astfel aromatizate, timp de 15-20 minute, pentru a se pătrunde.

Se unge tigaia grill cu un strat subțire de ulei și se încinge, după care se pun feliile de vinete aromatizate, la foc mic, ca să se prepare încet și să se pătrundă.

Între timp se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se face mujdeiul de usturoi, pisat fin și mixat cu: sare, ulei de floarea soarelui și câteva picături de oțet, până ce devine ca o maioneză bine legată.

După ce s-au preparat feliile de vinete la grill, pe ambele fețe, se pun în farfurii, cu felii de roșii, mujdei de usturoi și codițe de ceapă verde. Se servesc cu pâine prăjită.

Preparatul poate fi servit și ca garnitură.

Ingrediente Vinete aromatizate la grill, cu mujdei de usturoi

1 vânătă proaspătă (300-350 grame)

2 linguri de ulei de măsline

sare

piper

boia de ardei dulce

amestec de ierburi italiene

oregano

Pentru mujdei:

4 căței de usturoi

2 linguri de ulei de floarea soarelui

3-4 picături de oțet

sare

Pentru servit:

2-4 felii de pâine prăjită

1 roșie

codițe de ceapă verde

Categorii