Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

Reteta culinara Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

 

  Or fi vinetele pane foarte bune dar nu prea mai merg prajite in atat ulei . Asa ca am incercat sa le prepar cat mai atractiv pentru a suplini excesul de ulei .Se pare ca am reusit pentru ca au mai fost solicitate spre a fi repetata reteta !!! Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara in care erau prezentate renumitele  gustari tapas spaniole . Ma gandesc ca reteta este perfectibila si o voi incerca taind intr-o alta forma vanata !!!

 

INGREDIENTE
2 vinete 2 oua 6 linguri faina alba 6 linguri pesmet 2 rosii 100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant 100 gr parmezan ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie. sare piper ulei masline busuioc verde Vinetele se curata de coaja , se taie rondele . Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice . Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat . Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt . Rondelele de vinete se dau prin faina alba , se trec prin ou batut si apoi se trec prin pesmet . Pentru aceasta operatiune m-am folosit de furculita-a mers rapid si nu m-am murdarit pe degete . Vinetele astfel impanate se pun in tava pregatita cu hartia de copt. Chorizo[eu am avut mai uscat ] , se taie rondele fine . Rosiile se feliaza si se sareaza usor . Peste fiecare felie de vanata se distribuie cate o felie de rosie si o rondea de chorizo. Razuiti deasupra parmezan si pulverizati , fin, ulei de masline . Se da tava la cuptor 25-30 minute , pana observati ca preparatul incepe sa se rumeneasca . Serviti vinetele cu chorizo si parmezan decorate cu frunzulite de busuioc verde ,alaturi de legumele sau salata preferat de cruditati. Pofta buna !!!

Ingrediente Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

2 vinete

2 oua

6 linguri faina alba

6 linguri pesmet

2 rosii

100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant

100 gr parmezan

ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie.

sare

piper

ulei masline

busuioc verde

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ