Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

Reteta culinara Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

 

  Or fi vinetele pane foarte bune dar nu prea mai merg prajite in atat ulei . Asa ca am incercat sa le prepar cat mai atractiv pentru a suplini excesul de ulei .Se pare ca am reusit pentru ca au mai fost solicitate spre a fi repetata reteta !!! Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara in care erau prezentate renumitele  gustari tapas spaniole . Ma gandesc ca reteta este perfectibila si o voi incerca taind intr-o alta forma vanata !!!

 

INGREDIENTE
2 vinete 2 oua 6 linguri faina alba 6 linguri pesmet 2 rosii 100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant 100 gr parmezan ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie. sare piper ulei masline busuioc verde Vinetele se curata de coaja , se taie rondele . Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice . Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat . Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt . Rondelele de vinete se dau prin faina alba , se trec prin ou batut si apoi se trec prin pesmet . Pentru aceasta operatiune m-am folosit de furculita-a mers rapid si nu m-am murdarit pe degete . Vinetele astfel impanate se pun in tava pregatita cu hartia de copt. Chorizo[eu am avut mai uscat ] , se taie rondele fine . Rosiile se feliaza si se sareaza usor . Peste fiecare felie de vanata se distribuie cate o felie de rosie si o rondea de chorizo. Razuiti deasupra parmezan si pulverizati , fin, ulei de masline . Se da tava la cuptor 25-30 minute , pana observati ca preparatul incepe sa se rumeneasca . Serviti vinetele cu chorizo si parmezan decorate cu frunzulite de busuioc verde ,alaturi de legumele sau salata preferat de cruditati. Pofta buna !!!

Ingrediente Vinete cu chorizo si parmezan -la cuptor

2 vinete

2 oua

6 linguri faina alba

6 linguri pesmet

2 rosii

100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant

100 gr parmezan

ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie.

sare

piper

ulei masline

busuioc verde

Categorii