Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

Reteta culinara Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

 

Reteta pe care v-o aduc asa in prag de culcare este o delicatesa descoperita in aceasta toamna, o reteta de vinete la borcan cu usturoi si ierburi aromatice in ulei. Vinetele sunt oparite inainte, apoi puse la borcan intr-o marinata de ulei de masline, usturoi, oregano, cimbrisor lamaita si un strop de otet. De cand am descoperit reteta, am mereu un borcan cu vinete in frigider pentru sandvisuri, paste sau pentru un platou cu branzeturi si mezeluri mai speciale.

 

INGREDIENTE
6 vinete 10 catei de usturoi oregano sau/si patrunjel cimbrisor lamaita 10-15 boabe piper sare ulei de masline 2 linguri otet

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei:

Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le.

Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs.

Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii sau zdrobiti, asaza bucatile de vinete oparite in straturi, alternand cu usturoiul si ierburile aromatice. Toarna ulei de masline pana acoperi vinetele si ai grija sa nu ramana goluri de aer intre straturi. Pune si deasupra putin usturoi, sare gunjoasa, cateva boabe de piper, cimbrisor, oregano sau patrunjel.

Completeaza cu o lingura de otet la un borcan de 400 g, iar daca folosesti borcan mare dubleaza sau tripleaza cantitatea de otet in functie de capacitatea borcanului.

Sigileaza borcanele si lasa la marinat cateva zile macar la frigider.

Daca vrei sa ai din bunatatea asta de vinete in ulei cu usturoi si ierburi aromatice si peste iarna sterilizeaza borcanele la bain-marie.

Ingrediente Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

6 vinete

10 catei de usturoi

oregano sau/si patrunjel

cimbrisor lamaita

10-15 boabe piper

sare

ulei de masline

2 linguri otet

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ