Vinete pane in crusta crocanta

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa. Batem ouale cu condimentele intr-un bol. In alte 2 farfurii punem faina, pesmetul. Eu am dat toate felii de vinete prin faina, le-am asezat pe un tocator. Trecem feliile prin faina, ou, pesmet. Le prajim in uleiul incins bine, pe ambele parti cu focul mic spre mediu. Le scoatem pe un servetel absorbant. Sosul de smantana-frecam catelul de usturoi zdrobit cu putin ulei, adaugam smantana si frunzele de menta tocate marunt. Servim vinetele cu acest sos sau altul care dorim.

Ingrediente Vinete pane in crusta crocanta

1 vanata medie

sare

2 oua

cimbrisor

ierburi si marar

boia de ardei

sare

piper

faina

pesmet

Sos de smantana

3 linguri smantana

1 catel usturoi

3 frunze de menta

sare

Categorii