Vinete prjite cu sos de iaurt, în stil oriental - gustos i rapid
Instructiuni de preparare Vinete prjite cu sos de iaurt, în stil oriental - gustos i rapid
Facem un sos din iaurt gras amestecat cu usturoi pisat, sare i îl dm la rece. Tiem vinetele felii, pe lung, groase de 1-2 cm, le presrm cu sare i lsm s se scurg sucul amar. Dup aceea le cltim, le tergem i le prjim în ulei încins, pe ambele pri, pân se fac brune-aurii.
Le scoatem pe un platou înclzit. In uleiul rmas prjim bucati de ardei, când sunt gata adugm roiile tiate felii sau sferturi i le clim, pe foc viu, pnâ se evapor sucul. Dac e necesar, mai adugm ulei. Presrm sare, piper i ptrunjel.
Aranjam grmjpare din acest sote printre feliile de vinete. Presrm ici i colo câte un pic de sos i servim vinetele alturi de restul de sos de iaurt. Pentru a pstra nota oriental, le mancm cu turte, lipie sau pita.
Ingrediente Vinete prjite cu sos de iaurt, în stil oriental - gustos i rapid
225 ml iaurt
4 cei mari de usturoi
sare
50 ml ulei de msline
4 vinete medii
4 roii
3 ardei dac avem, punem 1 rou, 1 verde, 1 galben
piper
ptrunjel verde