Vinete si dovlecei la gratar

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Vinete si dovlecei la gratar

Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca 5-7 mm(sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc frumos pe ambele parti.

Dovleceii se spala,se taie la capete ,se taie rondele de cca 5-7 mm (sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru aroma ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti.

Se pot servi simple,cu zeama de lamaie, cu sos vinegreta, cu sos alb sau garnitura la preparate din carne,peste sau mancaruri din legume.

Ingrediente Vinete si dovlecei la gratar

2 vinete

2 dovlecei

zeama de lamaie

zeama de grapefruit

otet de mere sau otet balsamic

ulei de masline

sare,piper,cimbru,busuioc,menta.

Pentru sosul alb :

iaurt,smantana

marar tocat

putin usturoi pisat

putina zeama de lamaie

sare,cimbru,piper.

Categorii