Vinete si dovlecei la gratar
Instructiuni de preparare Vinete si dovlecei la gratar
Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca 5-7 mm(sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Dovleceii se spala,se taie la capete ,se taie rondele de cca 5-7 mm (sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru aroma ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi simple,cu zeama de lamaie, cu sos vinegreta, cu sos alb sau garnitura la preparate din carne,peste sau mancaruri din legume.
Ingrediente Vinete si dovlecei la gratar
2 vinete
2 dovlecei
zeama de lamaie
zeama de grapefruit
otet de mere sau otet balsamic
ulei de masline
sare,piper,cimbru,busuioc,menta.
Pentru sosul alb :
iaurt,smantana
marar tocat
putin usturoi pisat
putina zeama de lamaie
sare,cimbru,piper.