Vinete tempura
Vrei sa stii cum se face tempura cu legume? Iata o reteta simpla si rapida pentru a face tempura cu vinete. Aluatul de tempura este usor, cu o consistenta similara cu cea a aluatului de clatite frantuzesti. In ceea ce priveste legumele pentru tempura, puteti sa folositi vinete, dovlecei, cartofi dulci, broccoli, ciuperci, ardei capia, ardei rosii, etc.
Instructiuni de preparare Vinete tempura
Pregatiti aluatul: amestecati faina, boiaua, laptele, sarea, piperul si drojdia proaspata. Lasati sa stea 1 ora la temperatura camerei; trebuie sa se dubleze in volum.
Curatati si taiati o vanata in felii. Dati-le prin faina si apoi inmuiati-le in aluat.
Prajiti vinetele in ulei fierbinte timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte si asezati-le pe prosoape de hartie.
Gata!
Ingrediente Vinete tempura
1 vanata
100 gr faina
1 lingurita de boia dulce
10 gr drojdie proaspata
100 ml lapte
Sare
Piper
Pentru prajire:
Faina
ulei