Vinete tempura

Vrei sa stii cum se face tempura cu legume? Iata o reteta simpla si rapida pentru a face tempura cu vinete. Aluatul de tempura este usor, cu o consistenta similara cu cea a aluatului de clatite frantuzesti. In ceea ce priveste legumele pentru tempura, puteti sa folositi vinete, dovlecei, cartofi dulci, broccoli, ciuperci, ardei capia, ardei rosii, etc.

Timp de preparare o ora si 19 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Vinete tempura

Pregatiti aluatul: amestecati faina, boiaua, laptele, sarea, piperul si drojdia proaspata. Lasati sa stea 1 ora la temperatura camerei; trebuie sa se dubleze in volum.

Curatati si taiati o vanata in felii. Dati-le prin faina si apoi inmuiati-le in aluat.

Prajiti vinetele in ulei fierbinte timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte si asezati-le pe prosoape de hartie.

Gata!

Ingrediente Vinete tempura

1 vanata

100 gr faina

1 lingurita de boia dulce

10 gr drojdie proaspata

100 ml lapte

Sare

Piper

Pentru prajire:

Faina

ulei

Categorii