Vinete umplute

Reteta culinara Vinete umplute din categoria Mancaruri de legume. Specific Portugalia. Cum sa faci Vinete umplute

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete umplute

 

Un preparat delicios si eficient. Destinat vegetarienilor. Pentru post, înlocuiți brânza cu tofu. 

2 vinete potrivite 4 ulei de măsline (1 lingură vinete, 3 linguri ceapă) 2-3 cartofi albi curatati, spalati si taiati cubulete o ceapă mică 2-3 linguri de branza (burduf, oaie telemea, vaca, mozzarella) 1 lingura parmezan 2 linguri de brânză rasă 1/2 legatura de patrunjel proaspat, spalat si tocat marunt oregano dupa gust Sarat la gust piper dupa gust

Se spală și se curăță vinetele, doar jumătate.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele curatate, sare si piper.

Se unge cu o pensula sau se stropeste cu ulei suprafata decojita si se da la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.

În paralel, fierbeți cartofii 8-9 minute sau până sunt gata, scurgeți-i și zdrobiți-i cu o furculiță.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam cu solzi.

Intr-o tigaie separata se incinge in uleiul ramas pana capata o culoare usor aramie.

Adaugati ceapa peste piureul de cartofi, patrunjelul tocat, branza de burduf sau cascavalul aveti si parmezanul. Adăugăm sare și piper. Omogenizam bine compozitia.

Scoateți tava de vinete din cuptor. Cu o lingură, tăiați vinetele în jumătate. Folosind două furculițe, deschideți ușor vinetele și faceți loc în mijloc.

Se umple vinetele cu compoziția, se presară cu brânză rasă și oregano și se mai coace 13-15 minute. Inainte de servire, stropiti cu putin ulei de masline. Se serveste fierbinte.

Vinetele sunt gata!

Pofta mare!

Ingrediente Vinete umplute

2 vinete potrivite

4 ulei de masline (1 lingura pentru uns vinetele ,3 linguri calit ceapa)

2-3 cartofi albi curatati , spalati si taiati cubulete

o ceapa mica

2-3 linguri de branza (burduf,telemea oaie,vaca,mozarella)

1 lingura parmezan

2 linguri cascaval ras

1/2 legatura patrunjel proaspat,spalat si tocat marunt

oregano dupa gust

sare dupa gust

piper dupa gust

Categorii