Vita in sos de stridii

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vita in sos de stridii

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima reteta - vita in sos de stridii, adaptata bineinteles la gusturile mele :). Cu o seara inainte se pune carnea la marinat, da un gust mult mai bun si devine mai frageda: intr-un bol se pun 3 linguri de soia, 3 linguri de sos de stridii, 2 catei de usturoi zdrobiti, optional si o lingurita de zahar brun. Apoi puneti carnea taiata fasii subtiri, o amestecati bine cu sosul si se da la frigider pana a doua zi. Acum legumele. Mie imi place sa mi le pregatesc dinainte sa am totul la indemana atunci cand ma apuc propriu-zis de gatit. Cu 1h inainte de a scoate carnea din frigider pun urechile de lemn intr-un vas cu apa calda (dupa ce s-au "marit" le scurgeti bine de apa), apoi tai ardeii bucati patrate, decojesc ciupercile si le dau in jumatate, morcovii ii tai bastonase, ceapa galbena in solzisori mari si cea verde o tai in bucati de cate 3-4 cm fiecare; restul de usturoi il tai in bucatele mici. Intr-un wok sau o tigaie mai mare se pun la incins 2 linguri de ulei si adaugam usturoiul si la 1 minut carnea, lasam cam 5 minute amestecand continuu; pun carnea deoparte si adaug pe rand ciupercile, morcovii apoi ardeii. Readaugam carnea si punem ce a mai ramas din sosurile de soia si stridii si ceapa galbena; lasam sa se patrunda legumele si aromele timp de aproximativ 10min. Se adauga sarea si piperul si ultima data ceapa verde care nu trebuie sa stea mai mult de 1 minut la gatit. Pofta buna!

Ingrediente Vita in sos de stridii

500gr carne de vita

1 ardei gras rosu/ kapia

1 ardei gras galben

2 morcovi

10-15 ciuperci champignon

o mana de urechi de lemn

sos de soia

sos de stridii

1 ceapa galbena

4 cepe verzi

5-6 catei de usturoi

sare

piper

ulei

zahar brun (optional)

Categorii