Vitel in sos roquefort

Reteta din bucataria frantuzeasca.

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Vitel in sos roquefort

Mai intai am ras branza Roquefort si am pus-o impreuna cu oul, smantana, mustarul si piperul intr-un blender. Nu am mai dat sare pentru ca acest tip de branza este deja foarte sarat. Am pus un vas care merge la cuptor mai intai pe foc mic, cu ulei si o lingurita de unt la topit. Am pus bucatile de carne la fript, cate 3-4 minute pe fiecare parte, dand un praf de sare peste ele. Intre timp am mixat la blender sosul, pe care l-am turnat peste bucatile de carne, am pus capacul peste vas si am dat la cuptor, la foc potrivit, cca 15-20 de minute. Acest fel de mancare se serveste cald, alaturi de legume sote sau de paste. Pofta buna!

Ingrediente Vitel in sos roquefort

3 portii de carne de vitel (vrabioare sau orice alta parte foarte frageda)

cate 50 g branza Roquefort pentru fiecare portie

o lingurita plina de mustar iute

100 ml smantana

1 ou

sare

piper

ulei si unt pentru prajit.

Categorii