Desert cornete pentru inghetata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert cornete pentru inghetata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cornete pentru inghetata

 

Toată lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea unor sărățele pentru data viitoare. Până atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete. Nu uitați că timpul de lucru este alert! A, și să aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.

 

INGREDIENTE
2 ouă mari 2,5 ml îndulcitor Un praf de sare 20 g unt topit 120 g făină 110 ml lapte

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.

Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.

Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.

Procedezi la fel cu restul de aluat.

Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.

A doua zi, vor fi bine uscate.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/cornete-pentru-inghetata.html

Ingrediente Desert cornete pentru inghetata

2 ouă mari

2,5 ml îndulcitor

Un praf de sare

20 g unt topit

120 g făină

110 ml lapte

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni