Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata
Instructiuni de preparare Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata
Ingrediente Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata
Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat cu oua, condimentat cu nucsoara si piper, sau cu creier de vita si sos de lamaie, sau cu coquilles Saint-Jacques, sau sau Vol-au-vent da frau liber imaginatiei si artei culinare la absolut pentru un aperitiv sau ca fel principal servit la o masa simandicoasa sau o cina romantica in doi, sau o cina in familie, etc. Originea lui se pare ca se afla in timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, sotia sa, regina Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska, de origine poloneza, fiind cea care l-a preparat pentru prima data, de unde si numele de « bouchée à la reine ».
Reteta de mai jos, este « inventia » mea ! Daca doriti o puteti prepara la fel sau daca nu dati frau liber imaginatiei.
Ingrediente pentru 4 persoane : 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc, vezi retea la Etichete :Aluaturi), 2 galbenusuri, 250 g somon afum afumat, o conserva carne de homar, 3 linguri coniac, 150 g ciuperci negre deshidratate, 50 g frisca lichida, un varf de cutit de curry, nucsoara, sare, piper, ½ lingurita zahar brun.