Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare
Instructiuni de preparare Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare
Cum la noi in magazine nu se gasesc inca cosuletete gata de cumparat, cel putin eu nu am vzut la noi, le facem in casa. Se intinde aluatul de foietaj si fara a mai intinde cu sucitorul, taiem cercuri cu diametru potrivit. Cercurile se umezesc cu apa si se suprapun cate 3.
Din ultinu,l cu un alt cerc mai mic se scoate mijlocul. Repetam pana terminam foietajul. Se pun in tava pe hartie pergament si se ung cu ou batut. Se dau la foc tare.
Daca in timp ce le-a lucrat aluatul s-a inmuiat, se mai dau la frigider 10 minute inainte de a le da la cuptor.
Pentru umplutura, se topeste untul sau margarina la foc mediu-mare, se adauga praz partea alba taiata julien. Se taie sunca in cuburi. Ardeiul de taie fasii si apoi tot in cuburi.
Totul, impreuna cu boabele de mazare(congelata) se adauga in tigaie peste praz. Se calesc 2-3 minute pana se rumenesc.
Adaugam putina faina si stingem cu supa de pui. Condimentam dupa gust, mai lasam 1-2 minute apoi umplem cosuletele, care daca s-au racit se pot incalzi in cuptor sau in microunde.
Ingrediente Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare
400 g aluat fraged
200 g de sunca afumata
1/2 praz mic
mazare
1 ardei gras rosu, cuburi
50 g unt
ulei de masline
1 lingura faina
250 ml supa de pui
sare, piper, nucsoara dupa gust