Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World
Reteta culinara Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World din categoria Supe/Ciorbe. Specific Grecia. Cum sa faci Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World
Kalimera ! :) Am revenit cu reteta urmatoarei supe ce se afla pe locul 26 din topul Best soups in the World Este o supa ce reprezinta Grecia. Dupa mine e foare usor de preparat. Seamana cu ciorba noastra de perisoare ,diferenta facand sosul din ou si lamaie. Acest sos cere un pic mai multa atentie pentru a nu da gres. Aromata ,cu putine calorii ,hranitoare cu un aport bogat de proteine .Ideala pentru cure de slabire sezonul de iarna si mai are si o textura aparte. V-am convins? Sa trecem la treaba.
900 g carne tocata de vita. 1/2 cana orez o ceapa 1catel usturoi 2 lamai 2 -3 oua 1/2 legatura patrunjel 1 lingura ulei masline 2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa un fir de menta (optional) 1 foaie dafin sare dupa gust piper dupa gust.Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.
Adaugam uleiul de masline ,orezul ,asezonam cu piper si sare dupa gust.
Omogenizam bine compozitia ,acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.
Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei , asezam perisoarele formate din compozitie cu mana.
Acoperim cu stocul de legume sau apa , adaugam si un pic de coaja de lamaie ,1-2 fasii,aprindem flacara ,lasam la mediu si de la primul clocot ,micsoram flacara spre si lasam 20 minute. Adaugam foia de dafin.
Lasam 10 minute sa tempereze dupa care v-om adauga sosull.
Cat se raceste putin supa, in paralel , batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa,adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.
Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa in sos , amestecam ,apoi iarsi adaugam cate un polonic ,si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .
Apoi ,sosul format il adaugam in oala cu supa .
Scuturam oala si o punem pe flacara la foc mediu si mai lasam 2 minute .
Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.
Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.
Supa este gata!
Sper sa va placa .
Pofta buna!
Ingrediente Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World
900 g carne tocata de vita.
1/2 cana orez
o ceapa
1catel usturoi
2 lamai
2 -3 oua
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei masline
2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa
un fir de menta (optional)
1 foaie dafin
sare dupa gust
piper dupa gust.