Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

Reteta culinara Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World din categoria Supe/Ciorbe. Specific Grecia. Cum sa faci Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

 

Kalimera  ! :) Am revenit cu reteta  urmatoarei supe ce se afla pe locul 26 din topul   Best soups in the World Este o supa ce reprezinta Grecia. Dupa mine e foare usor de preparat. Seamana cu ciorba noastra de perisoare ,diferenta facand sosul din ou si lamaie. Acest sos cere un pic mai multa  atentie pentru a nu da gres. Aromata ,cu putine calorii ,hranitoare cu un aport bogat de proteine .Ideala pentru cure de slabire  sezonul de iarna si mai  are si o textura aparte. V-am convins?  Sa trecem la treaba.  

900 g carne tocata de vita. 1/2 cana orez o ceapa 1catel usturoi 2 lamai 2 -3 oua 1/2 legatura patrunjel 1 lingura ulei masline 2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa un fir de menta (optional) 1 foaie dafin sare dupa gust piper dupa gust.

Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.

Adaugam uleiul de masline ,orezul ,asezonam cu piper  si sare dupa gust.

Omogenizam bine compozitia ,acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.

Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei , asezam perisoarele formate din compozitie  cu mana.

Acoperim cu stocul de legume sau apa , adaugam si un pic de coaja de lamaie ,1-2 fasii,aprindem flacara  ,lasam la mediu  si de la primul clocot ,micsoram flacara spre  si lasam  20 minute. Adaugam foia de dafin.

Lasam 10 minute sa tempereze dupa care v-om adauga sosull.

Cat se raceste putin supa, in paralel , batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa,adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.

Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa  in sos  , amestecam ,apoi iarsi adaugam cate un polonic ,si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .

Apoi ,sosul format il adaugam in oala cu supa .

Scuturam oala si o punem pe flacara la foc   mediu si mai lasam 2 minute .

Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.

Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.

 

Supa este gata!

Sper sa va placa .

Pofta buna!

 

 

 

Ingrediente Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

900 g carne tocata de vita.

1/2 cana orez

o ceapa

1catel usturoi

2 lamai

2 -3 oua

1/2 legatura patrunjel

1 lingura ulei masline

2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa

un fir de menta (optional)

1 foaie dafin

sare dupa gust

piper dupa gust.

Categorii