Zacusca fara foc (raw food)

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Zacusca fara foc (raw food)

Pe timp de vara se pot folosi toate ingredientele prospete cu exceptia vinetelor care trebuie neaparat lasate la sare pentru 2h, si spalate bine inainte de folosire. Pe timp de iarna rosiile, ardeii si vinetele uscate se lasa la hidratat timp de ½ h. Toate se amesteca in blender, insa nu pana la omogenizare completa. Produsul final trebuie sa aiba o consistenta de zacusca. Daca compozitia este prea uscata, mai adaugati inca ½ ceasca apa. Instructiuni referitoare la uscarea legumelor, in asa fel incat sa nu le distrugem calitatile nutritionale. http://ligiapop.com/2010/09/25/conserve-de-iarna-partea-1/

Ingrediente Zacusca fara foc (raw food)

* 1 cana rosii uscate

* 1 cana ardei deshidratati

* ½ ceasca vinete uscate

* 2 catei usturoi

* 3 Lg ulei masline presat la rece

* 1 lg cimbru proaspat tocat

* ½ lg frunze telina proaspata tocata

* sare dupa gust

* ½ ceasca apa filtrata

Categorii