Zama acra de pui cu ardei copt
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama acra de pui cu ardei copt
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zama acra de pui cu ardei copt
,, Mancare romaneasca " Dupa festinul de sarbatori sau chiar atunci se cere o supa / ciorba mai acrisoara si nu foarte grea . Eu am ales sa prepar o zama din piept de pui - sa poata servi si mofturosii . I-am datun gust mai deosebit cu ardei copt marinat si am acrit cu zeama de la ardei si cu iaurt . Daca o preparati , garantez ca va fi pe placul oricui . Aceasta zama am invatat sa o prepar de la mama mea . Iarna se mai foloseste carnea de porc . O fac cam de doua ori pe ana , asa , sa ne fie dor de ea !!!
Ingrediente Zama acra de pui cu ardei copt
1 kg piept pui [ fara piele ]
2 morcovi
2 patrunjei radacina
2 tije telina verde Apio
1 ceapa galbena mare
1 ardei rosu
3 cartofi
3 ardei copti marinati
1 cana mazare verde-congelata
1 cana zeama de la ardeiul copt marinat
1 pahar mare iaurt grecesc
4-5 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde