Zama aita de fasole verde

Reteta culinara Zama aita de fasole verde din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama aita de fasole verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zama aita de fasole verde

 

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

 

INGREDIENTE
1 kg fasole verde lata 100 ml ulei floarea soarelui 3 morcovi noi 1 radacina patrunjel noua 2 fire usturoi verde 3 catei usturoi 1 lingura faina alba cu varf 1 lingurita boia rosie dulce 1 pahar rosii pasate 1 legatura patrunjel verde sare piper-optional Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm . Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul . Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas . Stingeti cu apa fierbinte . Sarati . Adugati fasolea la fiert . Se va fierbe foarte repede pentru ca fasolea verde si toate legumele sunt crude . La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde . Daca va place se poate folosi mai mult usturoi . Gustati si sarati daca mai este nevoie .

Pofta buna !!!

Ingrediente Zama aita de fasole verde

1 kg fasole verde lata

100 ml ulei floarea soarelui

3 morcovi noi

1 radacina patrunjel noua

2 fire usturoi verde

3 catei usturoi

1 lingura faina alba cu varf

1 lingurita boia rosie dulce

1 pahar rosii pasate

1 legatura patrunjel verde

sare

piper-optional

Categorii