Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
,, Provocarea GastroArt " Zama de cartofi se stie, este cea mai buna cu afumatura. Imi place sa asezonez preparatele calde de cartofi cu chimen. Cum am interzis la marar [ sotul s-a saturat de el in vremea armatei :D ] am introdus anasonul verde la inaintare. Va garantez o zama / ciorba pe cinste specific ardeleneasca. Este atat de gustoasa incat nu are nevoie nici de smantana.
Ingrediente Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
1 kg cartofi
1/2 kg afumatura
3 linguri ulei
1 morcov mare
1 ceapa rosie2 foi dafin
1 gogosar
1/2 telina radacina
2 foi dafin
1 lingura ,, Eros Pista "-pasta de ardei iute , productie proprie
1 lingura chimen seminte
anason verde frunze si inflorescenta
smantana -optional
otet de mere -optional
sare -optional