Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

 

,, Provocarea GastroArt "  Zama de cartofi se stie, este cea mai buna cu afumatura. Imi place sa asezonez preparatele calde de cartofi cu chimen. Cum am interzis la marar [ sotul s-a saturat de el in vremea armatei :D ] am introdus anasonul verde la inaintare.  Va garantez o zama / ciorba pe cinste specific ardeleneasca. Este atat de gustoasa incat nu are nevoie nici de smantana.

Ingrediente Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

1 kg cartofi

1/2 kg afumatura

3 linguri ulei

1 morcov mare

1 ceapa rosie2 foi dafin

1 gogosar

1/2 telina radacina

2 foi dafin

1 lingura ,, Eros Pista "-pasta de ardei iute , productie proprie

1 lingura chimen seminte

anason verde frunze si inflorescenta

smantana -optional

otet de mere -optional

sare -optional

Categorii