Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.
Ingrediente Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
750 gr fasole verde subtire -congelata
500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]
2 morcovi
2 patrunjei radacina
1 ceapa rosie
1 lingura pasta ardei cu telina
1 lingurita pasta ardei iute
1 pahar rosii proaspat pasate
sare
patrunjel verde
smantana sau iaurt grecesc la servit