Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile  si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.

Ingrediente Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

750 gr fasole verde subtire -congelata

500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]

2 morcovi

2 patrunjei radacina

1 ceapa rosie

1 lingura pasta ardei cu telina

1 lingurita pasta ardei iute

1 pahar rosii proaspat pasate

sare

patrunjel verde

smantana sau iaurt grecesc la servit

Categorii