Zucchini în stil mediteranean

Reteta culinara Zucchini în stil mediteranean din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Zucchini în stil mediteranean
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zucchini în stil mediteranean
Acest aperitiv cu dovlecel (sau dovlecel de vară) este aromat și gustos. L-am taiat in patru si l-am umplut cu Mozzarella, branza Camembert, masline kalamata, ulei de masline si condimente.
1 dovlecel, Ulei de măsline, după gust, Un vârf de cuțit de sare, 1 bulgăre de brânză Mozzarella, Un vârf de cuțit de oregano uscat, Un vârf de cuțit de busuioc uscat, Măsline kalamata fără semințe, după gust 80 g brânză Camembert, boabe de coriandru, după gust, 4 roșii cherry (pentru decor)
Spălați dovlecelul, tăiați-l în jumătate și scoateți miezul. Apoi tăiați din nou fiecare jumătate în jumătate.
Pune sare pe fiecare bucată de dovlecel.
Adăugați ulei de măsline, cred că o lingură pe bucată este mai mult decât suficientă.
Rupeți bucățile de bilă de mozzarella și puneți pe fiecare dovlecel.
Se presara cu oregano si busuioc.
Adaugam maslinele kalamata (eu scot semintele si le pastrez intr-un borcan cu ulei) si apoi branza Camembert rupta cu mana.
Adăugați semințele de coriandru proaspăt măcinate.
Coacem la foc mediu aproximativ 30 de minute la foc mic (sau in functie de cuptor).
La final, decoreaza-le cu cateva rosii cherry.
Poftă bună!
Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/zucchini-in-stil-mediteranean.html
Ingrediente Zucchini în stil mediteranean
1 zucchini,
Ulei de măsline, după gust,
Un praf de sare,
1 bulgăraș de brânză Mozzarella,
Un vârf de cuțit oregano uscat,
Un vârf de cuțit busuioc uscat,
Măsline kalamata fără sâmburi, după gust
80 g brânză Camembert,
Coriandru boabe, după gust,
4 roșii cherry (pentru decor)