Zucchini umplut cu carne in sos de rosii la slow cooker Crock-Pot

Reteta culinara din categoria Multicooking. Cum sa faci Zucchini umplut cu carne in sos de rosii la slow cooker Crock-Pot

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zucchini umplut cu carne in sos de rosii la slow cooker Crock-Pot

 

Retete de suflet De data aceasta am folosit pe post de cuptor slow cooker-ul Crock-Pot si mi-a placut foarte mult.

3 dovlecei tineri 500 gr carne de porc tocata 1 ceapă 1 lingura de orez 200 gr roșii piure sare piper negru cimbru uscat 2 foi de dafin 1 lingura ulei mărar verde smântână sau iaurt pentru servire

Spălăm dovlecelul, îi tăiem capetele și îl tăiem în jumătate pe lungime. Taiem fiecare jumatate in doua jumatati. Cu o lingurita se indeparteaza partea cu seminte, pastrand putin miez pe margine. Rabim partea îndepărtată pe răzătoarea mare și o păstrăm.

Tăiați mărunt ceapa. Amestecați carnea tocată cu ceapa, orezul spălat și scurs, jumătate din dovlecel ras, sare, piper după gust și cimbru. Se presara putina sare in fiecare bucata de dovlecel si se umple cu amestecul de carne tocata.

Pornim aragazul lent Crock-Pot pe funcția de coacere la 120 de grade.

Când aparatul este încălzit, punem pe răzătoare uleiul, roșiile, restul miezului de dovlecel, foile de dafin, sare și piper, apoi puneți bucățile de dovlecel umplute și coaceți timp de o oră. După ce timpul a trecut, presară mărar și oprește aparatul.

Servim dovlecel fierbinte, optional cu smantana sau iaurt.

Ingrediente Zucchini umplut cu carne in sos de rosii la slow cooker Crock-Pot

3 zucchini tineri

500 gr carne tocata de porc

1 ceapa

1 lingura orez

200 gr rosii pasate

sare

piper negru macinat

cimbru uscat

2 foi de dafin

1 lingura ulei

marar verde

smantana sau iaurt pentru servit

Categorii