Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

 

La cererea publicului am umplut și zuchini! ;)  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.  Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Zuchini 3 bucăți mari, Piept de pui dezosat 1 bucată, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Boia dulce de ardei, Ulei de măsline 1 lingură, Prosciutto 2 felii cca. 50 g, Ou 1 bucată, Brânză de vaci cca. 100 g, Telemea de oi/vacă cca. 100 g, Cașcaval cca. 50 g, Ceapă verde sau chives, Mărar proaspăt (opțional), Pătrunjel verde (opțional).

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, prosciutto tocat mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.

Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Zuchini 3 bucăți mari,

Piept de pui dezosat 1 bucată,

Sare de mare,

Piper proaspăt măcinat,

Boia dulce de ardei,

Ulei de măsline 1 lingură,

Prosciutto 2 felii cca. 50 g,

Ou 1 bucată,

Brânză de vaci cca. 100 g,

Telemea de oi/vacă cca. 100 g,

Cașcaval cca. 50 g,

Ceapă verde sau chives,

Mărar proaspăt (opțional),

Pătrunjel verde (opțional).

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu