Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Polonia. Cum sa faci Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

 

     Incep topul : " Best soups in the world "cu Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world). Pentru ca  am mai facut-o si pentru ca aveam aproape toate produsele pentru a o gati, am zis sa incep cu ea. Aceasta supa -ciorba, da, eu as denumi-o mai degraba ciorba, deoarece se inacreste cu bors, face parte din gastronomia traditionala ce reprenzinta Polonia. Nu este neceresara prea multa experienta in bucatarie si se face rapid, sub 30 min.  Ingredientele sunt: bors, carnati albi, carnati afumati, pancetta sau kaiser, ceapa, smantana,supa legume,oua fierte. In borsul lor ei mai adauga si faina de secara, eu am facut cu bors umplut pe Romaneste. E pe gustul meu, va recomand s-o incercati , o s-o faceti apoi mai des, pot pune si pariu :)    

Transferam totul in oala deja pregatita cu stocul de legume,adaugam carnatii albi intregi  si fierbem 8 minute la foc mic.

Scoatem carnatii si il lasam pe un tocator sa racoreasca ,apoi ii taiem rondele ,adaugam peste supa .

Lasam la fiert inca 5 minute,adaugam borsul ,apoi separat intr-un castron desfacem smantana cu cate un polonic de supa.

Adaugam la supa smantana desfacuta ,lasam sa dea in clocot  si la sfarsit adaugam catelul de usturoi zdrobit, si magheranul .

Potrivim de sare.

Vezi si reteta Supa italiana de legume.

 

Ingrediente Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Ingredientele pentru Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world)

150 g de Kaiser

2 carnati albi tip Turinger

1oo gr carnati cruzi uscati

1 ceapa

100 ml smantana grasa 32%

1 lingura ulei

O lingurita cu varf magheran uscat

O cana bors

2 litri stoc de legume

½ jumatate de ou fiert pentru fiecare portie

Categorii