Agneau du Bourbonnais
Agneau du Bourbonnais sunt miei crescuți în regiunea Allier și cantoanele franceze din apropiere încă din secolul al XVIII-lea. Crescuți inițial pentru lână, mieii Bourbonnais sunt astăzi crescuți pentru carnea lor suculentă, marmorată cu porții ferme și albe de grăsime. Cu excepția primelor 60 de zile când beau numai laptele mamei, mieii pășunați liberi pasc cu iarbă și ierburi aromatice din pajiștile bogate Allier. Se cresc timp de 90 până la 210 de zile până când carnea își dezvoltă calitățile organoleptice dorite. Carnea de miel Bourbonnais poate fi savurata in mai multe moduri: umarul de miel este cel mai adesea marinat si preparat cu fasole sau gatit in diverse tocanite, iar pulpele de miel sunt de obicei prajite cu legume. Pentru o masă rotunjită, combinați carnea de miel Bourbonnais cu vinuri roșii sau roze.
Origine: Allier
Categorie: miel