Boeuf Charolais du Bourbonnais
Boeuf Charolais du Bourbonnais este carnea bovinelor adulte care provin din rasa Charolais, crescute în departamentul Allier din Franța. Timpul minim în care animalele (juninci, tauri și vaci) trebuie să fie crescute înainte de a fi vândute ca carne proaspătă este de 30 de luni. În acest timp, animalele se hrănesc cu cereale, iarbă, turte, rădăcini, tuberculi și furaje uscate și concentrate. Viincile trebuie să cântărească cel puțin 290 de kilograme, taurii 340 de kilograme, iar vacile cel puțin 330 de kilograme. Carnea are o aromă puternică și consistență fragedă și are un gust de marmorat foarte apreciat deoarece vitele sunt lăsate să crească în ritmul lor natural, iar vițeii trebuie să fie crescuți mereu de mame. Pregătiți carnea de vită cu ciuperci, sosuri de vin, rozmarin, mentă sau fenicul sălbatic, sau pregătiți un preparat cu Carpaccio sau Steak Tartar.
Origine: Allier
Categorie: Vită