Armagnac

Considerat a fi unul dintre primele soiuri de țuică de struguri produse în Franța, Armagnacprovine din Gasconia, o zonă istorică împărțită acum între regiunile Nouvelle-Aquitaine și Occitanie. Primele documente scrise despre Armagnac datează din secolul al XV-lea, când era folosit în principal ca remediu pentru stomac. Deși strugurele predominant este Ugni Blanc, zece struguri diferiți sunt permisi în producția sa, iar din secolul al XIX-lea, Armagnac este aproape întotdeauna distilat o singură dată. Amestecul final este apoi maturat în butoaie de stejar timp de minim doi ani. Maturarea conferă Armagnacului aroma complexă și, în timp ce soiurile tinere prezintă note de vanilie și miere, versiunile maturate sunt de obicei caracterizate de aroma de nuci prăjite, lemn dulce și tutun. Armagnac este cel mai bine savurat ca digestiv, servit într-un pahar larg de țuică.

Origine: Aquitania

Categorie: coniac

Taguri

Retete Armagnac