Porc du Sud-Ouest

Porc du Sud-Ouest este carne de porc proaspătă de la porci născuți și crescuți în sud-vestul Franței în regiunile Aquitaine, Midi-Pyrénées și Poitou-Charentes, specifică pentru creșterea porcilor de multă vreme și cu tradiție de utilizare a porumbului dent pentru a hrăni animalele. În momentul sacrificării, carcasele trebuie să cântărească minim 90 de kilograme și se vând în stare proaspătă sub formă de carcase întregi, jumătăți, bucăți sau carne dezosată. Carnea are cantități mari de acizi grași polinesaturați, lipide și vitamina E. Are o culoare mai roșie decât carnea de porc obișnuită și este fragedă, suculentă, cu un gust intens, puternic la gătit. Savurați această carne unică cu fructe caramelizate, în salate de porumb, cu gnocchi , prăjite, la grătar sau înăbușite.

Origine: Aquitania

Categorie: Porc

Taguri

Retete Porc du Sud-Ouest