Brie de Meaux

Brie de Meaux este o brânză franțuzească moale, făcută din lapte de vacă. Brânza plată are coaja delicată acoperită cu mucegai alb. Se maturizează în pivnițe pe covorașe de paie în zona Île-de-France, lângă Paris, timp de cel puțin patru săptămâni. Această varietate specială de Brie este cea mai faimoasă dintre toate și, în trecut, a fost cunoscută drept brânza regalității și a oamenilor înstăriți. Este important să lăsați Brie-ul să ajungă la temperatura camerei înainte de consum, pentru a aprecia pe deplin gama sa de arome - mucegăit, cu ciuperci, nuci și fructat. Brânza este folosită în mod obișnuit în specialitățile culinare franceze, cum ar fi Galettes briardes și Bouchées á la reine au Brie . Asortați-l cu șampanie sau vinuri roșii puternice.

Origine: Meaux

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Brie de Meaux