Brie de Melun

Brie de Melun este o brânză moale, cu formă plată, făcută din lapte de vacă nepasteurizat în zonele Aube și Yonne și regiunea Brie din Île-de-France. Acest Brie este chiar mai mic decât vărul său, foarte popular, Brie de Meaux și este, de asemenea, mai puternic și mai sărat la gust. Corpul său este galben auriu și are o coajă albă, mucegăită, cu linii roșiatice dispersate. Brie de Melun are nevoie de mai mult timp pentru a fi produs decât Brie de Meaux și, de asemenea, se maturează pentru o perioadă destul de lungă (4-8 săptămâni). Aroma brânzei este fructată, mucegăită și amintește de paie. Se potrivește bine cu pâine, pere și vinuri roșii mai deschise, care nu vor copleși aromele delicate ale Brie de Melun.

Origine: Melun

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Brie de Melun