Fondue Jurassienne
Acesta este încă unul dintre acele feluri de mâncare vechi de secole care au fost inventate ca o modalitate practică de a folosi brânza veche și pâinea veche. În acest caz, felul de mâncare se numește fondue Jurassienne. Vedeta acestui fondue este brânza Comté , un aliment de bază în regiunile Jura și Franche-Comté. Pentru a face acest fondue cu brânză, vinul alb foarte acid este mai întâi încălzit într-o tigaie sau o oală, apoi este combinat cu o combinație de brânză Comté și făină de porumb până când este bine combinat cu vinul. Kirsch, sare și piper se adaugă la întreaga combinație, care este apoi transferată într-un vas pentru fondue bine încălzit, frecat cu usturoi, pus pe foc. Când toate ingredientele se unesc și brânza se topește frumos, fondue Jurassienne este gata de consumat, în mod ideal cu bucăți de pâine și crudités. (legume crude feliate sau întregi).
Origine: Jura
Categorie: Sos de scufundare