Hessischer Apfelwein

Acest cidru de mere german este obținut prin încălzirea și fermentarea sucului de mere cultivate local din soiurile Granny Smith sau Bramley. Cidrul are un conținut de alcool de 4,8%–7% și o aromă foarte acidă. Pentru a produce această băutură răcoritoare, acidulată, sucul de mere este fermentat cu drojdie. Apfelwein este produs în regiunea germană Hesse, în principal în Frankfurt și Odenwald. Unele dintre regiuni găzduiesc chiar concursuri de cidru și târguri pentru producătorii locali de cidru. În Germania, cidrul este servit în mod tradițional într-un așa-numit pahar „ geripptes ” care refractă lumina și îmbunătățește aderența. Mulled Apfelwein este, de asemenea, folosit ca un remediu popular pentru răceală sau poate fi pur și simplu savurat ca o băutură încălzitoare în timpul iernii, gătit și servit cu un baton de scorțișoară, niște cuișoare și o felie de lămâie.

Origine: Hesse

Categorie: Cidru

Taguri

Retete Hessischer Apfelwein