Insula Lifou Taro și Yam

Oamenii din societatea Konak care trăiesc în Noua Caledonie au o tradiție îndelungată de cultivare a taroului și a ignamei, iar ambele culturi au făcut parte integrantă din dieta, cultura și tradiția locală de multe generații. Lucrurile s-au schimbat, totuși și, deși acești tuberculi tradiționali sunt încă incluși în obiceiurile și tradițiile populației locale, taro-ul și ignama de pe insula Lifou au fost înlocuite cu produse alimentare globale, cum ar fi cartofi, pâine, orez și pastele în dieta zilnică a localnicilor. . Asociat simbolic cu femeile, taro ( Colocasia escolenta) are tulpini ferme cu frunze mari, în timp ce cormii săi amidonați sunt o sursă excelentă de proteine ​​vegetale, calciu și fier. Când este fiartă, această cultură tuberculoasă se remarcă printr-o aromă asemănătoare castanelor și consistența făinoasă. Ignamele ( Dioscorea ), pe de altă parte, sunt asociate simbolic cu bărbații și au luat parte în mod tradițional la ritualurile kanak de pe insula Lifou, unde aceste culturi sunt considerate simbolul insulei. Distinsă printr-o aromă dulce, rădăcina amidonată a ignamei vine în diferite culori, variind de la bej, alb sau violet și poate fi fiartă, prăjită, prăjită, rasă, la grătar sau afumată. S-a estimat că doar în arhipelagul Caledonian există 6 specii și 120 de soiuri de igname, iar recolta recoltei înseamnă un moment pentru mare sărbătoare pentru populația locală.

Origine: Lifou

Categorie: Taro

Taguri

Retete Insula Lifou Taro și Yam