Jambon de Bayonne

Jambon de Bayonne este o șuncă de porc uscată din sud-vestul Franței, care se maturează timp de cel puțin șapte luni și este sărată cu sare din bazinul râului Adour. În timpul procesului de maturare, șunca devine fragedă și își dezvoltă aroma distinctivă cu note de alune și gust delicat, împreună cu proprietățile sale de topire în gură atunci când este feliată subțire. În trecut, era adesea servit pe mesele regalității și ale celor bogați. Poate fi consumat ca aperitiv, feliat subțire și asortat cu măsline sau brânză, în salate cu spanac, sparanghel, pepene galben și brânză sau ca fel principal cu pui, cartofi, în tarte sau fricasee. De asemenea, șunca de Bayonne este cu adevărat sănătoasă - este plină de vitamine, proteine ​​de calitate și acizi grași esențiali.

Origine: Bayonne

Categorie: Prosciutto, Jamon, Jambon

Taguri

Retete Jambon de Bayonne

Budincă cu nuca de cocos și sos de ciocolată - Rețeta delicioasă fără făină

Budincă cu nuca de cocos și sos de ciocolată - Rețeta delicioasă fără făină

Budincă cu nuca de cocos și sos de ciocolată - Rețeta delicioasă fără făină - Cum se prepara Budinca

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă - Cum se prepara Pui cu sp

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă - Cum se prepara acest

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

Reteta culinara Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști din categoria

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios - Cum se prepara acest Borș de spanac dr

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos din categoria Prajituri. Cum

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Friptură de pui cu leu