Leithaberger Edelkirsche

Leithaberger edelkirsche sunt cireșe austriece celebre care au fost cultivate în regiunea Leithaberg încă din secolul al XVIII-lea. Există multe varietăți ale acestor cireșe (mai mult de 15), majoritatea cu coajă subțire, roșu aprins sau maro. Clima caldă și solul fertil fac zona ideală pentru cultivarea cireșilor în mediul rural local și podgoriile învecinate. Cireșele sunt întotdeauna culese manual, folosind scări înalte. Sunt folosite în dulciuri tipice, chutneys, dulcețuri, sucuri și băuturi spirtoase sau în combinații cu pește, miel și carne de pasăre. Din păcate, în zilele noastre, în regiune au mai rămas doar 5000 de cireși (spre deosebire de 10-15.000 de pomi în secolul al XIX-lea) pentru că prețurile nu mai sunt profitabile.

Origine: Au am Leithaberge

Categorie: cireașă

Taguri

Retete Leithaberger Edelkirsche