Pinzgauer Bladl

Pinzgauer bladl este un fel de mâncare tradițional austriac făcut dintr-un aluat format din făină de secară, făină de grâu, apă, unt topit și sare. Odată pregătit, se întinde subțire, apoi se prăjește în grăsime fierbinte până devine crocant. Aluatul este adesea făcut în buzunare mici (prin folosirea a două foi), care sunt umplute cu bucăți de cartofi și slănină. Mâncarea este apoi servită cu varză murată în parte, dar salata de cartofi este, de asemenea, un acompaniament comun. Această masă tradițională se găsește doar în regiunea Pinzgau și Pongau din Salzburgerland. În trecut, era un fel de mâncare de bază al fermierilor locali și îl mâncau pe câmp în timpul recoltării. In zilele noastre se poate prepara si in varianta dulce cu dulceata de afine si zahar pudra.

Origine: Districtul Zell am See

Categorie: Produse de patiserie savuroasă

Taguri

Retete Pinzgauer Bladl