Pain d'epices
Acest tort clasic francez cu miere este adesea descris ca o încrucișare între pâine și desert. Este o specialitate din Dijon, despre care se crede că își are originile în China, unde se făcea o prăjitură similară cu condimente în secolul al X-lea. În Franța, a apărut pentru prima dată în 1711 și a fost deosebit de popular în Reims și Dijon. După cel de-al Doilea Război Mondial, a fost rar găsit în bucătăria franceză, dar în curând și-a recăpătat popularitatea. Pain d'épices poate fi făcut cu miere, secară sau făină de grâu (în funcție de regiune) și condimente precum cardamom, anason, scorțișoară, nucșoară și cuișoare. De obicei, este copt într-o pâine și servit cu mâncăruri sărate, cum ar fi foie grass sau brânzeturi gourmet. Cu toate acestea, este adesea încorporat sau servit alături de deserturile clasice franceze. Pain d'épices poate fi găsit pe piețele tradiționale, unde este vândut de obicei de către comercianții de miere,
Origine: Reims
Categorie: Pâine dulce