Pélardon

Pélardon este o brânză mică, moale, cu coaja subțire, încrețită și mucegăită, făcută din lapte de capră nepasteurizat în regiunile Aude, Gard, Hérault și Lozére din Franța. Are un corp alb-fildeș și textura sa este uniformă și netedă la tăiere. Dacă brânza este lăsată să se maturizeze pentru o perioadă mai lungă de timp, textura poate deveni puțin sfărâmicioasă. Numele lui Pélardon este derivat din cuvântul pébre , care înseamnă piper , referindu-se la gustul său intens și înțepător. Se maturizează timp de două până la trei săptămâni în pivnițe aerate și dezvoltă arome fructate, acide, sărate, bogate și lăptoase, cu note de smântână și ulei de nucă. Asortați-l cu un pahar de vin roșu îndrăzneț.

Origine: Aude

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Pélardon