Crémant de Limoux

Aceste vinuri spumante franceze sunt produse în regiunea viticolă Limoux (departamentul Aude), cu procente variate de Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac local și Pinot Noir. Deși se spune că regiunea este una dintre primele care a perfecționat metoda de producere a vinului spumant — începând cu secolul al XVI-lea — această denumire tânără a fost creată în 1990, ca o încercare de a moderniza ușor abordarea, care s-a concentrat în principal pe producția de Blanquette de Limoux din Mauzac. Vinurile vibrante Crémant de Limoux sunt de obicei proaspete, aromate și netede, cu aciditate subtilă, bule fine, note florale și nuanțe de mere. Cel mai bine se servesc bine răcite ca aperitiv, dar se pot asorta și cu aperitive, pește, fructe de mare, carne albă sau brânză de capră, în timp ce unele soiuri de rosé pot fi potrivite cu deserturi.

Origine: Aude

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Crémant de Limoux