Volailles de l'Orléanais

Volailles de l'Orleanais este carne de pasăre fermă, cu proprietăți organoleptice excelente, cultivată în zonele Loiret, Eure-et-Loir și Loir-et-Cher din Franța. Poate fi vândut ca o masă întreagă, gata preparată sau în bucăți specifice și poate fi proaspăt sau congelat. Păsările de curte sunt crescute în aer liber, pe terenuri înierbate, bine umbrite, și sacrificate când ating o vârstă apropiată de maturitatea sexuală. Durata de viață a acestora (81 de zile) este de două ori mai mare decât a altor păsări care sunt crescute în condiții standard, motiv pentru care carnea este apreciată atât de mare în rândul consumatorilor, cu o unicitate atât la gust, cât și la culoare. Carnea de pasăre L'Orleanais este cea mai bună atunci când este prăjită cu legume sau este folosită în plăcinte cu pui.

Origine: Loiret

Categorie: Păsări de curte

Taguri

Retete Volailles de l'Orléanais