Adjika sos iute

Reteta culinara Adjika sos iute din categoria Pt. carne. Cum sa faci Adjika sos iute
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Adjika sos iute
Cuvântul "Adjica" are origine abhaza, şi înseamnă pur şi simplu "sare". Atunci cand pastorii plecau în primăvară, pe păşunile de pe munte cu cireada de oi, proprietarii oilor le dadeau sare. Sarea cauzeaza animalelor sete, şi ele încep să consume cantităţi mari de apă şi alimente, care sporesc creşterea rapidă în greutate. Sarea a fost un produs scump si pentru ca pastorii sa nu fure, sarea era amestecata cu ardei iute . Insa păstorii foloseau excelent acest amestec si uneori adăugau in el condimente din cele mai parfumate, cum ar fi coriandru, hamei-suneli, şi usturoi. Amestecul rezultat abhazii il numesc «apirpil-djica» ce inseamna «sare piperata» sau «adjictzatza» care înseamnă «sare macinata cu ceva», iar alte naţiuni ale lumii, o numesc simplu adjica.
Ingrediente Adjika sos iute
3 gogosari mari
4 rosii mijlocii
4 catei mari de usturoi
3 ardei iuti curatati de seminte
1 mana leustean tocat
1 mana patrunjel tocat
1 mar mijlociu
1 lingura miere de albini sau zahar
1 lingurita de sare
5 linguri otet de mere sau struguri sau sucul de la o lamaie
3 linguri generoase de bulion ( dar sa fie un bulion de calitate cu consistenta groasa si dulce )