Anghila in stil grecesc

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Grecia. Cum sa faci Anghila in stil grecesc

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Anghila in stil grecesc

 

  Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.    

 

INGREDIENTE
700 g de angila 2 rosii mari bine coapte cam 600 g 3 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu dulce Sare dupa gust Piper dupa gust ½ lingurita oregano

Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.

Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.

Ingrediente Anghila in stil grecesc

700 g de angila

2 rosii mari bine coapte cam 600 g

3 linguri ulei de masline

100 ml vin rosu dulce

Sare dupa gust

Piper dupa gust

½ lingurita oregano

Categorii