Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos - Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

 

Am cumparat doua trunchiuri de peste rosu(am aflat apoi ca este biban rosu),din supermarket si am descoperit un peste care se curata usor si care este grozav de gustos prajit in tigaie. Nu am rezistat tentatiei de a-l prezenta si face cunoscut tuturor. Pentru acest Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biban, faina, condimente.

Ingrediente Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos 2 bucati trunchi de peste rosu Sare Piper alb macinat Ulei pentru prajit 200g faina de grau

Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

1 Curatam pestele de solzi. 2 Il spalam bine. 3 Il stergem cu prosoape de bucatarie. 4 Presaram sare si piper dupa gust. 5 Punem faina de grau intr-o farfurie si o amestecam cu un praf de sare. 6 Trecem pestele prin faina. 7 Punem tigaia cu ulei pe flacara. 8 Cand uleiul s-a infierbantat, adaugam pestele cu pielea in jos, apasand putin cu furculita. Prajim 4-5 minute pe fiecare parte. 9 Pregatim o mamaliga si un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt, pentru o masa de pranz gustoasa.

Incearca si reteta de Crap cu lamaie si rozmarin, un preparat foarte gustos si aromat sau reteta de Sardine prajite.

Iti recomandam sa incerci si o Saramura de macrou foarte gustoasa.

Sa aveti pofta!🤗

Ingrediente Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

Ingrediente Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

2 bucati trunchi de peste rosu

Sare

Piper alb macinat

Ulei pentru prajit

200g faina de grau

Categorii