Ardei umpluti cu carne de porc

Reteta culinara Ardei umpluti cu carne de porc din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ardei umpluti cu carne de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu carne de porc

7 ardei rosii mari 500 g carne de porc tocata 80 g de orez 15 ml ulei de măsline 1 ceapă 1 roșu 2 morcovi sare piper cimbru 1 legatura patrunjel crema pentru servire

Dovleceii se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se spală. Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste usor ceapa tocata marunt. Curățați dovleceii de coajă, dați-o pe răzătoare și dați-o prin răzătoare. Adaugam rosiile taiate cubulete si adaugam ceapa. Se adauga carnea tocata, orezul spalat si patrunjelul tocat si se lasa sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper si cimbru dupa gust. Se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. După ce a scăzut sucul de carne, umpleți ardeii cu această compoziție și puneți-i într-o oală mare. Adăugați apă și acoperiți ¾ ardeii și fierbeți timp de aproximativ o oră.

Servește ardeii iute cu smântână.

Ingrediente Ardei umpluti cu carne de porc

7 ardei roșii mari

500 g carne de porc tocată

80 g orez

15 ml ulei de măsline

1 ceapă

1 roșie

2 morcovi

sare

piper

cimbru

1 legătură pătrunjel

smântână pentru servit

Categorii