Ardei umpluti cu carne de porc

Reteta culinara Ardei umpluti cu carne de porc din categoria Porc. Cum sa faci Ardei umpluti cu carne de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu carne de porc

 

Ardei  galbeni, proaspeti umpluti cu un amestec de carne tocata de porc si orez intr-un sos de rosii 

 

INGREDIENTE
6 ardei grasi galbeni 500 gr spata de porc tocata 1 lingura orez 1 ceapa sare piper negru macinat 2 foi de dafin 300 gr rosii pasate boia dulce cimbru uscat putina faina. patrunjel verde smantana pentru servit Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura in jos sa se scurga de apa. Presaram putina sare pe interior si ii lasam in asteptare. Tocam ceapa fin. Amestecam carnea de porc tocata cu orezul spalat si scurs,ceapa tocata fin, sare, piper, cimbru . Umplem ardeii cu aceaasta compozitie. Asezam ardeii in picioare intr-un vas. Presaram deasupra fiecarui ardei putina faina. Punem apa cat sa ii cuprinda, dar sa nu ii depaseasca si ii punem la fiert la foc mic. Dupa 15 minute adaugam rosiile pasate, foile de dafin si putin piper. Fierbem in continuare pana ardeii sunt fierti si sosul scade. Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si smantana.

Ingrediente Ardei umpluti cu carne de porc

6 ardei grasi galbeni

500 gr spata de porc tocata

1 lingura orez

1 ceapa

sare

piper negru macinat

2 foi de dafin

300 gr rosii pasate

boia dulce

cimbru uscat

putina faina.

patrunjel verde

smantana pentru servit

Categorii