Ardei umpluti cu carne de pui

Reteta culinara Ardei umpluti cu carne de pui din categoria Pui. Cum sa faci Ardei umpluti cu carne de pui

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu carne de pui

 

„Rețete de suflet”

10-12 ardei potriviți 500 g pui tocat 2 cepe mari 120 g orez 4 roșii 100 ml ulei 1 conexiune marar 4 linguri pasta de rosii vegeta piper paprika zahăr sare

Se spală ardeii, se scot tulpina, se curăță semințele și coastele și se crește cu un cuțit în cruce pe fund (pentru a pune aerul să fiarbă).

Spălați orezul și lăsați-l în apă rece.

Ceapa se curata de coaja, se toaca marunt si se pune in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.

Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri de pasta de rosii si se mai fierbe inca 5 minute.

Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.

Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si orezul tocate, mararul tocat marunt, sare, boia de ardei si piper, amestecam bine si lasam la frigider 30 de minute.

Umpleți ardeii cu compoziția obținută și apăsați bine pentru a se umple bine.

Tăiați roșiile în bucăți mici și puneți-le în oală peste ardeii umpluți.

Ardeii se pun la fiert intr-o oala cu ulei, apa si putina sare la nivelul lor, timp de 30 de minute.

Se pun 3 linguri de pasta de rosii, se amesteca si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Se potrivește cu gustul adăugând zahăr și sare și este gata.

Se serveste cald cu smantana.

 Poftă bună!

Ingrediente Ardei umpluti cu carne de pui

10-12 ardei potriviti

500g carne tocata de pui

2 cepe mari

120g orez

4 rosii

100ml ulei

1 legatura marar

4 linguri pasta de tomate

vegeta

piper

boia

zahar

sare

Categorii