Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Reteta culinara din categoria Vita. Cum sa faci Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac legumele umplute. De cand imi documentez voiajul culinar pe Bucataras.ro, adica de vreo 6 ani, am postat doar cateva retete de legume umplute, iar cele mai multe sunt cartofi :)). Dar incerc cu mare placere preparate cum n-am mai mancat, chiar si "banalii" ardei umpluti, daca au ceva inedit, altfel. Am descoperit recent Provocarea GastroArt care incearca sa promoveze preparatele clasice romanesti si adaptarea acestora la vremurile moderne. Pentru mine, modern inseamna deschis la culturi noi, provocari noi si mai ales mancaruri noi. Asa inteleg eu cel mai bine si mai profund culturile pe care le intalnesc. Asadar, pentru si datorita Provocarii GastroArt, am preparat acesti ardei umpluti cu influente persane si gatiti in tajine, care, datorita formei sale unice, elibereaza aburul treptat, mare parte din el introcandu-se spre baza, infuzand preparatul cu propriile arome si obtinand astfel ardei fragezi, in parte gatiti la aburi, in suc propriu, in parte copti cu gust domol de muguri de pin si infuzati cu dulceata curmalelor, rosiilor si ardeilor multicolori.
Ingrediente Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
8-10 ardei de marime potrivita
150 grame carne tocata de vita
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
1 lingurita oregano uscat
1-2 rosii mari, coapte
400 grame rosii in bulion
1 lingura pasta de tomate
sare, piper
15 grame patrunjel proaspat, tocat
80 grame orez basmati
3-5 curmale
1 mana muguri de pin
ulei