Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Spălați bine aripioarele de curcan și tăiați-le în jumătate (sunt mari, o jumătate de aripă ajunge la o persoană). Pune uleiul și condimentele într-un bol. Se amestecă totul apoi se unge bucățile de carne cu el. Puneti bucatile de carne in vas si lasati-le sa se raceasca cel putin o ora. Curățați cartofii și tăiați-i felii mai groase decât pentru cartofii pai. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Curățați ceapa și tăiați-o în 8 felii. Portocala se spala bine apoi se taie felii groase de aproximativ 3-4 mm. Puneți bucățile de carne într-o tigaie rotundă unsă cu ulei. Se adauga apoi cartofii, morcovii si ceapa. Se presara sare si piper peste legume, se toarna vinul rosu, se acopera tava cu hartie de copt (sau folie de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Dupa ce a trecut ceasul se scoate tava din cuptor, se scoate hartia si se presara carnea si legumele cu sosul din tava. Deasupra se pun cateva felii de portocala si se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos carnea si cartofii, stropind din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este gata se serveste carnea cu legumele din tava si se orneaza cu felii de portocale proaspete. Poftă bună!

Ingrediente Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

2 aripi de curcan (de curte am avut eu)

50 ml ulei

1 plic condimente pentru pui

sare

piper

4-5 cartofi rosii maricei

1 morcov mic

1 ceapa mica

1 portocala bio

un pahar de vin rosu

Categorii