Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Reteta culinara Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor din categoria Pui. Cum sa faci Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

 

Cine iubeste carnea crocanta si usor picanta, acest preparat este perfect pentru o masa copioasa.La noi a fost de mare succes!

 

INGREDIENTE
1 caserola aripioare de pui (circa 1 kg ) 2 linguri ulei 1 lingurita plina cu sare 1 lingurita boia dulce 1 varf de lingurita boia picanta sau fulgi de chili jumatate de lingurita piper negru macinat 2 linguri miere de albine 1 lingurita de mustar 2 linguri otet balsamic 1 catel mare de usturoi

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2. Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir, nucsoara, curry sau ce va place). Amestecam bine,bine pana acoperim toate bucatile de aripioare cu condimentele adaugate.Acoperim bolul si-l lasam circa 30 minute la temperatura camerei. Intre timp dam drumul la cuptor (200°C cu ventilatie), iar intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam frumos aripioarele, fara a le suprapune si dam la cuptor pentru 20 minute, dupa le intoarcem pe partea cealalta pentru inca 25 minute. In acest timp, pregatim repede sosul: Intr-un ibric micut punem mierea, uleiul, otetul balsamic, mustarul si catelul de usturoi pisat sau dat pe razatoare, punem totul pe foc pana da un clocot, apoi dam deoparte. Cat timp ne-a mai ramas, pregatim o alta tava tapetata cu hartie de copt si peste ea asezam un gratar. Pe acest gratar asezam aripoarele una cate una si cu un penson ungem fiecare bucata cu sosul pregatit, pe ambele parti si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute pana ce glazura se usuca si aripioarele devin crocante.Se servesc calde si cu o garnitura alaturi!Pofta buna!!!

Ingrediente Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

1 caserola aripioare de pui (circa 1 kg )

2 linguri ulei

1 lingurita plina cu sare

1 lingurita boia dulce

1 varf de lingurita boia picanta sau fulgi de chili

jumatate de lingurita piper negru macinat

2 linguri miere de albine

1 lingurita de mustar

2 linguri otet balsamic

1 catel mare de usturoi

Categorii